Održan sastanak projektnih timova projekata iz područja socijalnih usluga - Obiteljski centar Koprivnica
Disable Preloader

Novosti

Dana 28. ožujka 2023. godine, u prostorijama Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Koprivnica, održan je sastanak projektnih timova triju projekata iz područja socijalnih usluga s područja Koprivničko-križevačke županije. Riječ je o projektima financiranima iz Poziva: „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije„ te „Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ koji su financirani iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti 1.3 milijuna eura. Radi se o projektima u sklopu kojih je predviđena izgradnja i opremanje novih objekta, ali i financiranje provedbe socijalnih usluga koje nedostaju na području naše županije.


Na sastanku su prisustvovali Silvija Čavić, v.d. voditelja Obiteljskog centra, Područna služba Koprivničko-križevačka koja je izvijestila o promjenama unutar sustava socijalne skrbi te o posljedicama iste na provedbu projekata. Sudionici sastanka bili su upoznati s novim pravnim sljednicima dosadašnjih korisnika - Obiteljskim centrom, nadležne Područne službe.


Sastanku je također nazočio i Daniel Rupić, v.d. voditelja Područnog ureda Đurđevac pri Hrvatskom zavodu za socijalni rad koji je prisutne obavijestio o aktualnostima u okviru provedbe projekta „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“.


Također se raspravljalo i o aktivnostima koje se još do kraja projekta trebaju provesti te su razmatrana i određena administrativna pitanja vezana uz evidentiranje i izvještavanje o čemu su prisutne upoznale predstavnice Razvoje agencije PORE KKŽ koje pružaju stručnu pomoć u provedbi navedenih projekata. Uz to, raspravljalo se i o mogućnostima nastavka financiranja ovakvih tipova projekata sukladno indikativnom planu objave natječaja.


 


       


„Projekte je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda“


„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije”


Članak preuzet sa Održan sastanak projektnih timova projekata iz područja socijalnih usluga (kckzz.hr)
Natrag
scroll to top